ΕΚΤ: «Σημαντικά βήματα, αλλά και προκλήσεις»

Αντ. Σαμαράς: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 18:24
UPD:12/09/2012 00:39

«Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνάντησής του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη «στην επαναφορά του οικονομικού μεταρρυθμιστικού της προγράμματος στο σωστό δρόμο» έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά τη συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και του οικονομικού εκσυγκρονισμού, όμως παραμένουν μεγάλες προκλήσεις».

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ για την προσήλωση της κυβέρνησης στην επαναφορά του προγράμματος προσαρμογής στο σωστό δρόμο και της συνέχισης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να βάλει την οικονομία της και τα δημοσιονομικά της σε ένα σταθερό βηματισμό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επρόκειτο για μία παραγωγική συνάντηση. «Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΕΚΤ «για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους

Την ικανοποίησή τους γιατί προβάλλεται και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας όσο και από τον πρωθυπουργό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξέφρασαν πηγές της Ιπποκράτους, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι και στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά και ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έδωσε «γη και ύδωρ» στην τρόικα

Ο υπουργός Εργασίας δίνοντας τέλος στο κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα, της έδωσε «γη και ύδωρ», ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βάζει ταφόπετρα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παραβιάζοντας ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας και ότι δώρισε στις μεγάλες επιχειρήσεις μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, στερώντας ακόμα περισσότερα έσοδα την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που αφορούν την αποζημίωση και το ωράριο εργασίας, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε «ανθρώπινους διακόπτες», τους οποίους να μπορούν να «ανοιγοκλείνουν» οι εργοδότες όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση με τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών ικανοποιεί τις ορέξεις όχι μόνο των εγχώριων μεγάλων επιχειρήσεων αλλά κυρίως τις απαιτήσεις των Γερμανών βιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε μια ειδική οικονομική ζώνης με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας, προσθέτει ο βουλευτής.

ΚΚΕ: Θα εντείνουν τον πόλεμο ενάντια στο λαό

«Η συνάντηση Σαμαρά – Ντράγκι επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να εντείνουν τον πόλεμο ενάντια στο λαό» σχολίασε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή ούτε αυταπάτη: Μετά από το σημερινό τούνελ στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσουν νέα τούνελ, με όποια κυβέρνηση, γιατί η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει και γιατί η κερδοφορία των μονοπωλίων που είναι μονόδρομος γι’ αυτά προϋποθέτουν την επιστροφή της ζωής του λαού στη δεκαετία του ’50 και ακόμα πιο πίσω».

Το ΚΚΕ τονίζει πως «άμεση απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση γενικής απεργίας με κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα