«Η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των ναυτεργατών»

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2002 11:54
UPD:12:36

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά στα βασικά αιτήματα των ναυτικών και αποδέχεται την αύξηση όλων των συντάξεων από το 60% του μισθού στο 70% σταδιακά εντός μιας πενταετίας».

Αυτή τη δήλωση έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, μετά την έκτακτη σύσκεψη για την απεργία των μελών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

«Παρά τα μεγάλα ελλείμματα του ΝΑΤ ύψους 160 δισ. δρχ. που καλύπτει κάθε χρόνο ο κρατικός προϋπολογισμός, η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του ταμείου, διαθέτοντας επιπλέον ποσό 40 δισ. δρχ. την επόμενη πενταετία».

Η κυβέρνηση, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει ικανοποίησει φέτος σημαντικά θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου, όπως η μείωση της φορολογίας ναυτικών, τα επιδόματα των ανέργων και η επικουρική σύνταξη.

Μετά τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, η κυβέρνηση καλεί τους ναυτικούς να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να επανέλθουν στην εργασία τους.

Η εμμονή σε αυτό τον τρόπο διεκδίκησης και μάλιστα αυτήν την περίοδο, στρέφεται εναντίον του κοινωνικού συνόλου, πλήττει την οικονομία, τον τουρισμό και το εμπόριο, προκαλεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και στερεί από χιλιάδες πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα