ΧΑΑ-Αποφάσεις

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2002 12:34

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εταιρειών για την εισαγωγή των μετοχών τους προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών:

1. INTERFISH ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α.

2. NEW MILLENIUM INVESTMENTS AEEX για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν :

1. Η εταιρεία «INTERFISH ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ» θα διαθέσει 750.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές ως εξής: 715.000 με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 35.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

ΙΙ. Η εταιρεία «NEW MILLENIUM INVESTMENTS AEEX» θα διαθέσει 908.500 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω της αναδοχής των κατασκευαστικών κλάδων από τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΩΗΣ.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 57.626.710 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,87 ευρώ ως εξής: 53.941.710 νέες κοινές μετοχές υπέρ της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. και 3.685.000 υπέρ της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. Οι μέτοχοι της εταιρίας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (55.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 0,87 ευρώ.

Η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 7.549.900 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,36 ευρώ τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης «ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,35205294 νέες μετοχές). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (34.388.050 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 2,36 ευρώ.

Η εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 7.142.116 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,06 ευρώ τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης Metrolife ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Α.Ε.Ζ. (5 παλαιές μετοχές θα ανταλλαγούν με 1 νέα μετοχή). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (23.636.412 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 2,06 ευρώ.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 22.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑLPHA TRUST ΩΡΙΩΝ ΔΑΕΕΧ, που προκύπτουν από μετατροπή ισαρίθμων ανωνύμων μετοχών.

-Την εισαγωγή ομολόγων ΕΤΒΑ εκδόσεων Σεπτεμβρίου 2001 έως και Δεκεμβρίου 2001.

Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενημερώθηκε:

-Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. από 1,03 ευρώ σε 2,33 ευρώ και μείωση από 2,33 ευρώ σε 1,81 ευρώ.

-Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας Ο ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε ΦΟΙΝΙΞ METΡΟΛΑΪΦ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με διακριτικό τίτλο ΦΟΙΝΙΞ-METROLIFE.

-Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας COCA-COLA E.E.E. Α.Ε.» από ευρώ 0,30 σε ευρώ 0,31.

-Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ΕΛΑΪΣ Α.Ε. από 1,69 ευρώ σε 1,77 ευρώ .

-Για την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ ΔΑΕΕΧ από 2,93 ευρώ σε 2,32 ευρώ .

Τέλος τέθηκαν υπόψη του δ.σ. του ΧΑΑ τα πληροφοριακά σημειώματα των εταιρειών:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. για την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρείας και την εισφορά αυτού στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. για την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου της εταιρείας και την εισφορά αυτού στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα