Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 10:24
UPD:10:24

Το κλίμα που διαμορφώθηκε για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup της Λευκωσίας βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού Τύπου.

ΕΞΠΡΕΣ: «Ρεύμα στο Eurogroup για επέκταση του μνημονίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ από τη Λευκωσία, όπου συνήλθε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Η ΑΞΙΑ: «Γιατί ξύπνησε το Χ.Α.»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η λήψη των μέτρων και η εκταμίευση της δόσης μειώνουν το country risk« και αναφέρεται στη στήριξη της Λαγκάρντ για επιμήκυνση, στην αλλαγή στάσης της Μέρκελ και στο παράθυρο ρευστότητας από Ντράγκι.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Λύση στις 18 Οκτωβρίου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με πολιτική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής ανοίγει ο δρόμος για τη δόση των 31,5 δισ« και διαπιστώνει ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Λευκωσίας.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παρατείνεται η αγωνία για δόση και επιμήκυνση».

Η εφημερίδα αναφέρεται στα θετικά σχόλια από όλους, αλλά σημειώνει ότι οι σημαντικές αποφάσεις αναβλήθηκαν και τονίζει ότι πρόκειται για μία ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση των 31,5 δισ.

ΚΕΡΔΟΣ: «Κλειδώνει η επιμήκυνση».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μπορεί η Ελλάδα να μην αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο του χθεσινού Eurogroup, πλην όμως αυτά που πέτυχε στο περιθώριο των εργασιών του μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαντικά κέρδη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα