Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 10:24

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Το κλίμα που διαμορφώθηκε για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup της Λευκωσίας βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού Τύπου.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup της Λευκωσίας βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού Τύπου.

ΕΞΠΡΕΣ: «Ρεύμα στο Eurogroup για επέκταση του μνημονίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ από τη Λευκωσία, όπου συνήλθε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Η ΑΞΙΑ: «Γιατί ξύπνησε το Χ.Α.»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η λήψη των μέτρων και η εκταμίευση της δόσης μειώνουν το country risk« και αναφέρεται στη στήριξη της Λαγκάρντ για επιμήκυνση, στην αλλαγή στάσης της Μέρκελ και στο παράθυρο ρευστότητας από Ντράγκι.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Λύση στις 18 Οκτωβρίου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με πολιτική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής ανοίγει ο δρόμος για τη δόση των 31,5 δισ« και διαπιστώνει ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Λευκωσίας.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παρατείνεται η αγωνία για δόση και επιμήκυνση».

Η εφημερίδα αναφέρεται στα θετικά σχόλια από όλους, αλλά σημειώνει ότι οι σημαντικές αποφάσεις αναβλήθηκαν και τονίζει ότι πρόκειται για μία ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση των 31,5 δισ.

ΚΕΡΔΟΣ: «Κλειδώνει η επιμήκυνση».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μπορεί η Ελλάδα να μην αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο του χθεσινού Eurogroup, πλην όμως αυτά που πέτυχε στο περιθώριο των εργασιών του μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαντικά κέρδη».