Οκτώ νέα πλοία για τις άγονες γραμμές προωθεί το υπ. Αιγαίου

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 16:05

Tο υπουργείο Αιγαίου αποφάσισε να αναλάβει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το κόστος κατασκευής οκτώ νέων πλοίων τύπου Swath ή Semi Swath, συνολικού ύψους 140-150 εκατομμυρίων ευρώ, για αποκλειστική χρήση στις άγονες γραμμές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη, δεν υπάρχουν προτάσεις για επενδύσεις από ναυτιλιακές εταιρείες για τις συγκεκριμένες γραμμές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί για το θέμα ο κ. Σηφουνάκης, τονίστηκε πως για το σχέδιο αναβάθμισης του συστήματος εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών, θα υπάρξει κρατική χρηματοδότηση μέσω κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα διαθέσιμα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ.

Τα νέα πλοία έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ και αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 25 κόμβους.

«Για να μη γίνει το κράτος επιχειρηματίας-πλοιοκτήτης προτείνεται η δημιουργία νέου φορέα ή η ανάθεση με leasing σε φορέα στον οποίο θα κληθούν και θα μπορούν να συμμετάσχουν επίσης οι ΟΤΑ είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα