Από 3-5/7 οι δημόσιες εγγραφές της Ντεσπέκ Πολυμέσα

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2002 16:12

Στο διάστημα από 3 έως 5 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή της Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα ΑΕ στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση 664.500 νέων μετοχών, εκ των οποίων οι 633.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και οι υπόλοιπες 31.500 με ιδιωτική τοποθέτηση. Κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η Δεβλέτογλου ΑΧΕΠΕΥ.

Η Ντεσπέκ Πολυμέσα αποτελεί μέλος του ομίλου Despec και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού περιεχομένου (multimedia, interactive software) και στην εμπορία μέσων οικιακής ψυχαγωγίας (home entertainment).

Κατά τη χρήση του 2001 ο κύκλος εργασιών της Ντεσπέκ Πολυμέσα διαμορφώθηκε σε 2,873 δισ. δρχ. έναντι 2,24 δισ. δρχ. στην προηγούμενη χρήση. Ταυτόχρονα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 10,1% και ανήλθαν σε 290 εκ. δρχ.

Στην τρέχουσα χρήση η εταιρεία αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 22% στα 3,67 δισ. δρχ. και των κερδών προ φόρων κατά 9,1% στα 335 εκ. δρχ.

H Ντεσπέκ Πολυμέσα προσδοκά από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο την άντληση ποσού τριών εκ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την επέκταση της εταιρείας σε αγορές της Νοτιανατολικής Ευρώπης, στην εξαγορά-ίδρυση εταιρείας αμιγώς εκπαιδευτικών τίτλων, στην παραγωγή βιντεοπαιγνιδιών και στην παροχή πλήρους σειράς πολυμέσων σε επιχειρήσεις, μέσω συμμετοχής ή εξαγοράς εξειδικευμένης εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναμένεται να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές συνέργιες με τον όμιλο Despec, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της VDDG θα διαθέτει παρουσία σε πάνω από 25 χώρες και ισχυρά δίκτυα διανομής και προώθησης προϊόντων στον τελικό καταναλωτή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΕΝΤΡ



Σχολιασμένα