Πάνω από τα 90 σεντς το ευρώ

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2001 15:53

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας διαπραγματεύεται σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου εν αναμονή σημαντικών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, όλα τα στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα (ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, ανεργία, καταναλωτική εμπιστοσύνη, βιομηχανική παραγωγή) αναμένεται να δείξουν περαιτέρω επιδείνωση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας.

Περαιτέρω ώθηση στο ευρώ έδωσαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του διοικητή της Μπούντεσμπανκ και μέλους της ΕΚΤ, Ερνστ Βέλτεκε, σχετικά με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο κ. Βέλτεκε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακάμψει σύντομα, ενώ επεσήμανε ότι δεν «βλέπει» ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων από την επιτάχυνση του ετήσιου ρυθμού αύξησης της ευρείας προσφοράς xρήματος (M3) στην ευρωζώνη http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/27/172914.htm .

Αυτή την ώρα (16:45'), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος είχε διαμορφωθεί στα 90,1 σεντς από 89,22 σεντς αργά το βράδυ της Παρασκευής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα