H Echostar απέκτησε τη Hughes Electronics

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2001 16:15
UPD:16:17

Επειτα από έντονες διαβουλεύσεις και πλήθος παρασκηνιακών κινήσεων, στην EchoStar καταλήγει έναντι 26 δισ. δολαρίων η Hughes Electronics, θυγατρική της General Motors, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

Με την εξαγορά αυτή η Echostar αποκτά το 91% της αγοράς δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ με 16 εκατομμύρια συνδρομητές, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για την έγκριση της εξαγοράς από τις αρχές ανταγωνισμού.

Οπως έγινε γνωστό η Echostar θα καταβάλει 4,2 δισ. δολάρια σε μετρητά, θα αναλάβει χρέη ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ οι δύο εταιρείες θα ανταλλάξουν και μετοχές - 0,73 μετοχής της EchoStar για κάθε μετοχή Hughes. Η μετοχή της Hughes αποτιμάται στα 18,44 δολάρια, δηλαδή 20% πάνω από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Στη νέα εταιρεία η Echostar θα έχει το 36% και η General Motors to 11%, ενώ το υπόλοιπο 53% θα είναι διεσπαρμένο.

Ο κυριότερος αντίπαλος της Echostar στη διεκδίκηση της Hughes Electronics, η αυστραλιανή News Corp. του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, πέρασε ήδη στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση της τονίζει ότι, με την εξαγορά δημιουργείται μονοπωλιακή κατάσταση για τους εκτός αστικών περιοχών τηλεθεατές, καθώς επειδή δεν υπάρχει εκτεταμένη κάλυψη από καλωδιακή τηλεόραση αναπόφευκτα δεν έχουν άλλη επιλογή από τη δορυφορική.

Στην ανακοίνωση απάντησε ο πρόεδρος της Echostar, Τσαρλς Εργκεν, δηλώνοντας ότι στις μη αστικές περιοχές οι συνδρομητές θα χρεώνονται το ίδιο με αυτούς των αστικών περιοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα