EADS, BAE: «Μάχη» να μην καταρρεύσει η συμφωνία

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:21
UPD:11:21

Ύστατη προσπάθεια να μην καταρρεύσει η συμφωνία συγχώνευσής τους, ύψους 45 δισ. δολαρίων, κάνουν οι EADS και BAE Systems, καθώς εκπνέει σήμερα η σχετική προθεσμία.

Ύστατη προσπάθεια να μην καταρρεύσει η συμφωνία συγχώνευσής τους, ύψους 45 δισ. δολαρίων, κάνουν οι EADS και BAE Systems, καθώς εκπνέει σήμερα η σχετική προθεσμία.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας μέχρι τις 19:00 (ώρα Ελλάδος). Διαφορετικά, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τις βρετανικές αρχές περισσότερο χρόνο για την οριστικοποίηση των σχεδίων τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, αρκετές πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις είπαν ότι η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι αντίθετη στην πρόταση συγχώνευσης της κατασκευάστριας των Airbus με τη βρετανική εταιρεία αμυντικών συμβολαίων BAE.

«Η Μέρκελ είναι κατά της συμφωνίας αλλά δεν έχει πει τους λόγους», δήλωσε μία εκ των πηγών. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το θέμα.

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσει πληροφορίες για κατάρρευση της συμφωνίας, η EADS εξέφρασε χθες αισιοδοξία για ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής μεταξύ των εμπλεκόμενων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που θα επιτρέψει τη συγχώνευσή της με την BAE Systems.

«Μας εκπλήσσουν οι πληροφορίες αυτές από το Βερολίνο. Το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι η Γαλλία και η Βρετανία σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο στο ζήτημα, που μπλόκαρε τις τελευταίες ημέρες τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της EADS, σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων περί «ναυαγίου» των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, πάντως, δημοσίευμα των «Financial Times» ανέφερε ότι οι διαφωνίες των κρατικών μετόχων δεν είναι το μόνο εμπόδιο, καθώς φαίνεται ότι αντιτίθενται και ιδιώτες μέτοχοι της BAE Systems, με μερίδιο άνω του 30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα