Merit: Πολύ πιθανή μια υποχώρηση προς τις 790 μονάδες

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 15:29

Αναμενόμενη ήταν η κίνηση του Γενικού Δείκτη προς την επόμενη αντίσταση, δηλαδή την περιοχή των 845-850 μονάδων, μετά την οριστικοποίηση του τραπεζικού deal Εθνικής–Eurobank, σύμφωνα με τη Merit.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο σχόλιό της, το ερωτηματικό είναι πλέον κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανοδική κίνηση που έχει διάρκεια 4 μηνών.

Το τραπεζικό deal προεξοφλήθηκε εν πολλοίς στη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής και η συνέχεια τη νέα εβδομάδα δεν ήταν ανάλογη, σημειώνει η Merit, χαρακτηρίζοντας φυσιολογικό τον κορεσμό κάποιων μετοχών μετά από ένα ξέφρενο ράλι περίπου 4 μηνών.

Πολύ πιθανή θεωρείται πάντως μια υποχώρηση προς τη στήριξη των 790 μονάδων, εφόσον συνεχιστεί και η αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τη Merit, το πιθανότερο είναι ότι ο Γενικός Δείκτης δε θα μπορέσει να δει τις 900 μονάδες αν δε συνεχίσει το ξέφρενο ράλι του ο τραπεζικός κλάδος. Η πρώτη φάση των τραπεζικών συνεργασιών που έχουν ήδη μεταμορφώσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο σχεδόν ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία τριών μεγάλων ομίλων. Εκκρεμεί τυπικά η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Επομένως, δε φαίνεται να υπάρχει άμεσα κάποια αφορμή για να συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς η ανοδική πορεία των τραπεζών, λέει η Merit. Βραχυπρόθεσμα μόνο πιστεύει ότι μπορεί να βρεθούν αφορμές λόγω ευνοϊκών όρων ανακεφαλαιοποίησης όπως αναμένει και από εξαγορές μικρότερων τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα