Ενισχύει την παρουσία της στην Τουρκία η Intracom

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 14:11

Μνημόνιο συνεργασίας για την απόκτηση ποσοστού μεγαλύτερου του 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου εταιρειών METEKSAN υπέγραψε η Intracom στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην Τουρκική αγορά πληροφορικής.

Παράλληλα, εκπονείται σχέδιο συνεργασίας μεταξύ των ομίλων ΜΕΤΕΚSAN και GANTEK (όπου η Intracom κατέχει ήδη από τον Ιανουάριο 2001 ποσοστό 20%), με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των επί μέρους δυνατοτήτων και εργασιών τους.

Oπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, η συνεργασία Ιntracom-METEKSAN-GANTEK θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός φορέα - του μεγαλύτερου και μοναδικού στο είδος του στην Τουρκική αγορά - ο οποίος κατέχοντας την πλέον κατάλληλη υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να υλοποιήσει τα επερχόμενα μεγάλα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Τουρκία αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

H METEKSAN με έδρα και ισχυρή παρουσία στην Αγκυρα, διαθέτει επίσης δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης σε 23 πόλεις με πολύ καλή γεωγραφική κατανομή για την κάλυψη όλης της Τουρκίας. Παράλληλα η GANTEK έχει πολυετή παρουσία στην Κων/πολη και δραστηριοποιείται δυναμικά στον Ιδιωτικό Τομέα, ενώ η METEKSAN αντίστοιχα στον Δημόσιο Τομέα.

Ο όμιλος εταιριών METEKSAN απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό 400 ατόμων και αποτελείται από τις εταιρείες METEKSAN Sistem, METEKSAN Servis, METEKSAN Net, MOBILSOFT και TEPE Teknoloji. O όμιλος METEKSAN δραστηριοποιείται στα ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής με κύριο πελάτη τον Τούρκικο Δημόσιο τομέα και έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία καθώς και διάφορα προϊόντα πληροφορικής (Εκπαιδευτικά, Ψηφιακής Τηλεόρασης, Νοσοκομειακές εφαρμογές).

Σημειώνεται ότι ο όμιλος METEKSAN ανήκει στο BILKENT University, το μεγαλύτερο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα