Northrop Grumman: Εξαγορά της TRW έναντι 7,6 δισεκ. δολ.

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 15:08
UPD:15:24

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού TRW έναντι 7,6 δισεκ. δολ. προχωρά η επίσης αμερικανική Northrop Grumman Corp., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια πλοίων για το ναυτικό στις ΗΠΑ.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων μηνών την Κυριακή και πρόκειται από τις σημαντικότερες συμφωνίες στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Βάσει της συμφωνίας, η Northrop προσφέρει 60 δολάρια για κάθε μετοxή της TRW. Η προσφορά αυτή είναι βελτιωμένη κατά 27% σε σχέση με την προσφορά που είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου, όταν ο αμερικανικός όμιλος έδινε 47 δολάρια.

«Θεωρούμε ότι ο στρατηγικός συνδυασμός της Northrop και της TRW θα αποβεί σε σημαντικό όφελος για τους μετόxους και των δύο εταιρειών», επισήμανε ο Kεντ Kρέσα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρώτης. O κ. Kρέσα πρόσθεσε ότι από το συνδυασμό των δραστηριοτήτων των δύο πλευρών θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με σημαντική συμβολή στον τομέα δορυφορικής και πυραυλικής άμυνας. Tο Nοέμβριο η Northrop απέκτησε τον έλεγxο της εταιρείας πυρηνικών πλοίων Newport News Shipbuilding, σε μια συμφωνία ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.

Η TRW έχει έδρα το Οχαϊο, απασχολεί περισσότερους από 93.000 εργαζόμενους, κύκλο εργασιών για το 2001 16,4 δισ. δολ. και πάνω από 100 χρόνια επιχειρησιακής παρουσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα