Πλαφόν στα δίδακτρα, αυξήσεις στα φθηνά εγχώρια φάρμακα

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 16:04

Πλαφόν στα δίδακτρα 4% για τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και αυξήσεις στα εγχώρια φάρμακα που κοστίζουν έως τρία ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αναπτυξης Χρήστος Θεοδώρου.

Για τα δίδακτρα, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, ήδη έχει περάσει σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα πετρελαιοειδή, ενώ τόνισε ότι όσα σχολεία έχουν προεισπράξει περισσότερα χρήματα για το νέο σχολικό έτος βάσει του πλαφόν, θα πρέπει να τα επιστρέψουν, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις.

Επιπλέον, αυξήσεις τιμών στα πολύ φθηνά φάρμακα θα περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τις 20 Ιουλίου. Σε αυτό το δελτίο, τα περισσότερα θα είναι νέα φάρμακα, ενώ ο υφυπουργός έχει ζητήσει από τον ΕΟΦ να προτείνει σε ποια εγχωρίως παραγόμενα φαρμακευτικά σκευάσματα που κοστίζουν μέχρι τρία ευρώ, θα επιβληθεί μικρή αύξηση. Σημειώνεται ότι τα φθηνά φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά -εισαγόμενα και εγχώριας παραγωγής- φτάνουν τα 3.072.

Τέλος, ο υφυπουργός ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που θα πρέπει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να καταρτίσει σχέδιο για την αναμόρφωση και εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς. Πρόεδρος της εντεκαμελούς επιτροπής θα είναι ο Μιχαήλ Σταθόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μέλη οι: Γεώργιος Κασιμάτης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Σχοινάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Κομοτηνής, Ουρανία Χατζηνικολάου - Αγγελίδου, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κωνσταντίνο Κρεμαλή, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, μέλη είναι ο εκάστοτε πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναλογιστικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα