Απώλειες 34,3% καταγράφει η μετοχή της Vivendi-Universal

Για λογιστικές παρατυπίες κάνει λόγο η
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2002 14:07
UPD:14:25

Στα 15,7 ευρώ, με απώλειες 34,31%, έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο του Παρισιού η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi Universal συμπαρασύροντας το δείκτη CAC 40 σε πτώση 3,49%.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde", σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω εταιρεία επιχείρησε να «φουσκώσει» τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2001. Η διοίκηση της γαλλικής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

«Υπάρχει έντονη αβεβαιότητα γύρω από τη Vivendi και η παραμικρή φήμη ασκεί ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της», δήλωσε στο "Reuters" γάλλος χρηματιστής.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Vivendi δέχεται από την αρχή της συνεδρίασης ισχυρές πιέσεις μετά την απόφαση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody's Investors Service να υποβαθμίσει την αξιολόγηση του χρέους του ομίλου.

Η Moody's επικαλέστηκε ανησυχίες για το κατά πόσον ο υπ' αριθμόν δύο, παγκοσμίως, όμιλος μέσων ενημέρωσης είναι σε θέση να μειώσει το χρέος του, όπως σχεδίαζε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα