Περισσότερα από 5.000 έργα στο Γ΄ ΚΠΣ

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2002 14:19

Περισσότερα από 5.000 έργα (για την ακρίβεια 5.069) έχουν ενταχθεί ήδη στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ-3), ενώ ο συνολικός αριθμός των υποβληθέντων έργων ξεπερνά τα 6.890, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας.

Ο κ. Πάχτας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την πορεία του ''τρίτου πακέτου'' και πρόσθεσε οτι το 67% του συνολικού προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ έχει ήδη προκηρυχθεί.

Μέχρι το τέλος του 2002 όλα τα έργα του ''τρίτου πακέτου'' θα έχουν προκηρυχθεί ώστε να υποβάλουν προτάσεις οι ενδιαφερόμενοι φορείς για την κατασκευή των έργων και την εκτέλεση δράσεων και ενεργειών.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι το ένα τρίτο του συνόλου των έργων έχουν ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση και ότι το 20% του τρίτου πακέτου βρίσκεται ήδη στη διαδικασία υλοποίησης, δηλαδή έχει βρεθεί ανάδοχος και τα έργα εκτελούνται.

Ο κ. Πάχτας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός οτι γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι απο τον ΕΣΠΕΛ (Ειδικός Συμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου Εργων Υποδομής). Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου (Οκτώβριος 2001) έχουν πραγματοποιηθει 2842 έλεγχοι και επανέλεγχοι σε 1598 έργα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα