Eurobank: Ελπίδα ρευστότητας φέρνει η λήψη των μέτρων

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 12:18
UPD:12:20

Η επτάμηνη καθυστέρηση στη λήψη των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων τερματίζεται και φέρνει ελπίδα ρευστότητας στην οικονομία, επισημαίνει η Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο της «7 Ημέρες Οικονομία».

Προειδοποιεί, δε, ότι καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης θα έχει αρνητική επίδραση τόσο στην ήδη επιβαρημένη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας όσο και στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της.

Η διαπραγμάτευση για την επόμενη δόση μετατοπίζεται από τα 35,3 δισ. ευρώ στα 49,1 δισ. ευρώ, σημειώνει η τράπεζα, εκτιμώντας ότι η καταβολή των επιπλέον 13,8 δισ. ευρώ θα αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα επίλυσης των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η απαραίτητη σύγκλιση τρόικας και κυβέρνησης όσον αφορά τις προαπαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και τα δημοσιονομικά μέτρα των 13,5 δισ. φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί, ωστόσο η ψήφιση της συμφωνίας από τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται δύσκολη και όχι χωρίς απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα