Κύπρος: Λιγότερο από επτά ημέρες θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 16:14
UPD:16:14

Η κυπριακή κυβέρνηση έστειλε χθες στην τρόικα το πακέτο μέτρων ύψους 1 δισ. ευρώ και αναμένει πλέον την απάντηση της τρόικας για τη νέα επίσκεψή της στο νησί.

Λιγότερο από επτά ημέρες θα διαρκέσουν οι συζητήσεις με την τρόικα για τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή του μνημονίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βάσο Σιαρλή.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι είναι θέμα ωρών να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Κύπρο, ενώ εκτίμησε ότι από τη στιγμή που θα ληφθεί η απόφαση για τη χώρα σε επίπεδο Eurogroup, θα χρειαστούν πέντε με έξι εβδομάδες για την υλοποίησή της.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η Λευκωσία θα απαιτήσει αναδρομική ισχύ της απόφασης για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον μηχανισμό.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έστειλε χθες στην τρόικα το πακέτο μέτρων ύψους 1 δισ. ευρώ και αναμένει πλέον την απάντηση της τρόικας για τη νέα επίσκεψή της στο νησί.

Το πακέτο, που αποτελεί τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης στις εισηγήσεις που έστειλε πριν από σχεδόν τρεις μήνες η τρόικα, περιλαμβάνει περικοπές δαπανών ύψους 670 εκατ. ευρώ και πρόσθετα έσοδα 310 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα