Aπώλειες στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 09:43

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της Αdvanced Micro Devices, ενώ από την άλλη μεριά το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και σήμερα στον κλάδο των τραπεζών.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,66% και διαμορφώθηκε στις 10.632,81 μονάδες. Ο δείκτης Τopix έκλεισε στις 1.033,31 μειωμένος κατά 1,04%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών. Οι τίτλοι της Tokyo Electron και της Advantest υποχώρησαν κατά 3,34% και 3,23% αντιστοίχως.

Η ομοειδής αμερικανική εταιρεία Advanced Micro Devices προέβη χθες -για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες- σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις τριμήνου, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με εξασθένηση της αγοράς προσωπικών υπολογιστών.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι μετοχές των τραπεζών μετά από χθεσινό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας "Nihon Keizai" σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να χορηγήσει οικονομική ενίσχυση στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε η μετοχή της Sumitomo Mitsui Banking, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,23% ανεβάζοντας τα συνολικά της κέρδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στο 7,04%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα