Βενζινοπώλες: Ταμειακές στα πρατήρια, υπό προϋποθέσεις

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 16:17

Η καθιέρωση των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων θα γίνει αποδεκτή, μόνο υπό την προϋπόθεση να σφραγίζονται οι δεξαμενές από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), Δημήτρης Μακρυβέλιος.

Σε διαφορετική περίπτωση οι πρατηριούχοι απειλούν ότι θα «απαντήσουν» με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρυβέλιο, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 500 δισ. δρχ ετήσιως. Επισήμανε δε οτι οι εντατικοί έλεγχοι στα πρατήρια τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι ο κλάδος είναι από τους μικρότερους σε παραβατικότητα κάθε τύπου (αποδείξεις, λάθη στα βιβλία, κακές εγγραφές, ελλείμματα κλπ.). Η παραβατικότητα του κλάδου κυμαίνεται από 6 έως 10%.

Κατά συνέπεια, το μέτρο για τις ταμειακές μηχανές, κατά τον ΟΒΕ, αποτελεί μια κίνηση εντυπωσιασμού και όχι μέτρο ουσίας, και μάλιστα θα οδηγήσει στο να βγαίνουν παράνομοι οι βενζινοπώλες χωρίς να έχουν κάνει καμία παράβαση. Αυτό θα γίνεται επειδή τα καύσιμα, όπως σημειώνει ο ΟΒΕ, μεταβάλλουν τον όγκο τους ανάλογα με τη θερμοκρασία, την εξαέρωση, τις διαρροές, απώλειες κλπ. δημιουργώντας μεγάλες αποκλίσεις στην ποσότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα