Ισχυρή δημοσιονομική πλαισίωση της ΚΑΠ ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 14:16
UPD:27/10/2012 07:00

Τη θέση της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε στο πλαίσιο της ενδιάμεσης Έκθεσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2014-2020) η Ολομέλεια του σώματος.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Γεωργίας, οι πόροι που θα διατεθούν για την ΚΑΠ κατά την επόμενη περίοδο δημοσιονομικού προγραμματισμού θα πρέπει τουλάχιστον να διατηρηθούν στο επίπεδο εκείνων για το οικονομικό έτος 2013.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γεώργιος Παπαστάμκος, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Υπουργών θα συνταχθεί με την υιοθετηθείσα θέση του Ε.Κ., στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, η οποία θα ακολουθήσει για την έγκριση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2013.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ηχηρό μήνυμα ως προς τη δημοσιονομική πλαισίωση της ΚΑΠ τη στιγμή που διεξάγονται παραλλήλως κρίσιμες διαπραγματεύσεις τόσο για την μελλοντική ΚΑΠ, όσο και για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2014-2020)», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαστάμκος. Τόνισε παράλληλα ότι μια ισχυρή ΚΑΠ είναι «περισσότερο από ποτέ αναγκαία», καθώς ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας προμηθεύει δημόσια αγαθά μείζονος σημασίας στις κοινωνίες μας, ο εφοδιασμός των οποίων δεν μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα