Νευρικότητα στο Χ.Α.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 15:16
UPD:15:16

Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πετύχει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και να καταλήξει σε οριστική συμφωνία με την τρόικα, ώστε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να λάβει το «πράσινο φως» για ην εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ.

«Οι πολιτικές εξελίξεις κινούν την αγορά και τις διαθέσεις των επενδυτών καθώς οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών δημιουργούν αβεβαιότητα», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Λίγα λεπτά μετά τις 15:00, ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,02% στις 872,20 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,32 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με τις ισχυρότερες πιέσεις να ασκούνται στους κλάδους Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,1%), Τεχνολογίας (-2,3%) και Υγείας (-2,3%). Στον αντίποδα, άνοδο 1,5% σημειώνει ο δείκτης Πρώτων Υλών.

Στον 20άρη, μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των MIG (-4,7%), Τράπεζα Πειραιώς (-2,9%) και ΟΤΕ (-2,1%). Αξιόλογα κέρδη της τάξεως του 2,6% καταγράφει ο όμιλος Μυτιληναίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα