Αποκλείουν ανάκαμψη το 2002 οι Γερμανοί βιομήχανοι

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2001 21:31

Με σκοτεινά χρώματα περιγράφει την εικόνα της γερμανικής βιομηχανίας, τους προσεχείς δώδεκα μήνες το βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο της χώρας, αποκλείοντας ταχεία ανάκαμψη μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν σημαντικές επιπτώσεις σε μια ήδη εξασθενημένη οικονομία», αναφέρει ο Φραντς Σόσερ, διευθυντής του επιμελητηρίου, στη φθινοπωρινή έκθεση για το επιχειρηματικό κλίμα, η οποία συντάσσεται από τις απαντήσεις 25.000 εταιρειών.

Η κατάσταση της γερμανικής βιομηχανίας είναι στο χειρότερο σημείο της πενταετίας. Το επιμελητήριο αναθεωρεί προς τα κάτω τους ρυθμούς ανάπτυξης, στο μηδέν για το τρέχον έτος και σε 1% για το 2002. Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Χανς Αϊχελ, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος βεβαίωνε ότι αυτή τη χρονιά η ανάπτυξη θα είναι 0,75% και του χρόνου στο 1,25%.

Η έκθεση προβλέπει και αύξηση της ανεργίας, δεδομένου ότι το 29% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι σχεδιάζουν απολύσεις, έναντι του 19% κατά την προηγούμενη έκθεση στις αρχές του χρόνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα