Eurobank: Θα υπερψηφιστούν πολυνομοσχέδιο και Προϋπολογισμός

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 15:14

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την εξομάλυνση του δημοσιονομικού προβλήματος, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνει η Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο της «7 Ημέρες Οικονομία».

Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι το πολυνομοσχέδιο και ο Προϋπολογισμός του 2013 θα υπερψηφιστούν, έστω και με απώλειες όσον αφορά το πρώτο.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν σηματοδοτεί το τέλος της προσπάθειας για την ελληνική οικονομία αλλά την αρχή μιας πορείας προς την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το πολυνομοσχέδιο τακτοποιεί τα δημόσια οικονομικά σε επίπεδο τριετίας με βάση τις ανάγκες αλλά κυρίως τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, ολοκληρώνει τη νομοθέτηση μιας σειράς από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την καλύτερη δημοσιονομική εποπτεία και διαχείριση και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα και τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην ελληνική επικράτεια.

Η τράπεζα τονίζει, παράλληλα, ότι κεντρικό διακύβευμα είναι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξής με την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της κατασκευής μεγάλων έργων, την αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων κεφαλαίων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία (ΕΣΠΑ) και την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα