Εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων τα άτομα με βαριά αναπηρία

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 23:07
UPD:23:07

«Μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Την εξαίρεση των ατόμων με βαριά αναπηρία από τις μειώσεις των συντάξεων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη Βουλή.

«Μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας. Σημείωσε ωστόσο ότι εφόσον δεν έχει προταθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο, «το κόστος θα επιρριφθεί στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ».

Την εξαίρεση των βαρέως αναπήρων από τις μειώσεις των συντάξεων είχαν ζητήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πολλοί βουλευτές. Μεταξύ αυτών, ο κ. Σαχινίδης είχε αναφέρει ότι το κόστος του μέτρου είναι 30.000.000 ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα