Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει την αποστολή αντιπροσωπείας στην Κύπρο

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 21:04
UPD:21:04

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε την αποστολή αντιπροσωπείας του στην Κύπρο εντός της τρέχουσας εβδομάδας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του ΔΝΤ.

Σκοπός της αποστολής είναι να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τα δομικά στοιχεία της πολιτικής ενός πιθανού προγράμματος δανεισμού.

Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα, σύμφωνα με τη δήλωση, προς μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα απαιτήσει, επίσης, τη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους για την Κύπρο και με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την παροχή χρηματοδότησης που θα συνάδει με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Εν τω μεταξύ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εντατικά, με σοβαρότητα και προβάλλοντας τις κυπριακές θέσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για δανειοδότηση από το Μηχανισμό Στήριξης το συντομότερο δυνατόν.

Με αφορμή την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η επικράτηση της ενότητας στο εσωτερικό και η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα διαφυλάσσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, για στήριξη της κοινωνικής συνοχής και έξοδο από την ύφεση.

Τέλος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο και υπέδειξε ότι «επιβάλλεται να τερματιστεί η εικοτολογία και η διασπορά ισχυρισμών που επιδεινώνουν την ψυχολογία της αγοράς, προκαλούν σύγχυση και πανικό στους πολίτες και αποπροσανατολίζουν από το στόχο που είναι η επίτευξη συμφωνίας που, υπό τις παρούσες συνθήκες και τα δεδομένα, θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα συμφέροντα του τόπου μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα