ΣΕΠΕ: Σύσταση επιτροπής για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2002 13:55

Στη σύσταση Επιτροπής Ασφάλειας προχώρησε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) στο πλαίσιο της πολιτικής του με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων και επιχειρήσεων σε καίρια ζητήματα της πληροφορικής και θεωρώντας πως η Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων είναι ένας από αυτούς τους τομείς.

Οι άξονες δράσης της επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, έχουν ως εξής:

-Διερεύνηση και καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης για τα θέματα που άπτονται στην ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής στην Ελλάδα σε συνεργασία με αντίστοιχες επιτροπές και υπηρεσίες άλλων φορέων.

-Καταγραφή των τάσεων και των προβληματισμών σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και ενημέρωση της Ελληνικής αγοράς πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα.

-Συμβολή στην ευαισθητοποίηση όλων των παραγόντων της Ελληνικής αγοράς για τη σημασία που έχει η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και παροχή βοήθειας στη συνολική αντιμετώπιση του θέματος.

Η Επιτροπή Ασφάλειας του ΣΕΠΕ καλεί τέλος όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έρθουν σε επαφή μαζί της και να καταθέσουν τις απόψεις τους, την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα