Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2002 13:55

ΣΕΠΕ: Σύσταση επιτροπής για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων

Στη σύσταση Επιτροπής Ασφάλειας προχώρησε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) στο πλαίσιο της πολιτικής του με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων και επιχειρήσεων σε καίρια ζητήματα της πληροφορικής και θεωρώντας πως η Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων είναι ένας από αυτούς τους τομείς.

Οι άξονες δράσης της επιτροπής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, έχουν ως εξής:

-Διερεύνηση και καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης για τα θέματα που άπτονται στην ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής στην Ελλάδα σε συνεργασία με αντίστοιχες επιτροπές και υπηρεσίες άλλων φορέων.

-Καταγραφή των τάσεων και των προβληματισμών σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και ενημέρωση της Ελληνικής αγοράς πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα.

-Συμβολή στην ευαισθητοποίηση όλων των παραγόντων της Ελληνικής αγοράς για τη σημασία που έχει η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και παροχή βοήθειας στη συνολική αντιμετώπιση του θέματος.

Η Επιτροπή Ασφάλειας του ΣΕΠΕ καλεί τέλος όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να έρθουν σε επαφή μαζί της και να καταθέσουν τις απόψεις τους, την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους.