Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 20:18
UPD:10/11/2012 01:09

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση διατηρούν υψηλούς τους τόνους.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε την Παρασκευή, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ονομαστική ψηφοφορία.

Καθησυχαστικός ότι θα γίνει κανονικά η εκταμίευση της δόσης για τη χώρα μας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη σύντομη παρέμβαση του, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θέλω να καθησυχάσω για την εκταμίευση της δόσης. Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Μεταφέρω την συνέντευξη του κ. Γιούνκερ προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Eυρωζώνη θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν έχω καμία αμφιβολία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2251370 με τις οποίες, όπως είπε, καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα κάνει διορθωτικές δηλώσεις.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό και εξήγησε ότι στόχος είναι να περάσει η χώρα από το σημείο καμπής της δύσκολης τροχιάς των τελευταίων ετών και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μιλώντας για τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό της οικονομικής πολιτικής με μέτρα που στοχεύουν στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως η επιτάχυνση της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η ανάπτυξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για τις εξαγωγές. Παράλληλα έκανε λόγο για επιτάχυνση της υλοποίησης μιας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και η ενδυνάμωση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τέσσερις είναι οι περιορισμοί που δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο όσον αφορά στο σχεδιασμό και την άσκηση της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής.

Πρώτος περιορισμός η διαχρονική αδυναμία βιώσιμης διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών. Δεύτερον, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η περιορισμένη φορολογική βάση. Τρίτον, η αδυναμία εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών και τέλος το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, με βαρύτατο κοινωνικό και δημοσιονομικό κόστος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης και στους πυλώνες αυτής. Ο πρώτος πυλώνας είναι η εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας. Βασική επιδίωξη είναι ο προσανατολισμός της δημοσιονομικής πολιτικής στον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης και των δημόσιων εσόδων. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην προώθηση και υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους πολιτικών και μέτρων για την ανάσχεση των έντονων υφεσιακών πιέσεων και την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Βασική επιδίωξη είναι η αντιμετώπιση της δεύτερης συνιστώσας του δημοσιονομικής ελλείμματος, του κυκλικού ελλείμματος.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός επέρριψε ευθύνες και στους εταίρους μας, σημειώνοντας ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τις εξελίξεις, ιδίως με τις αμφίσημες παρεμβάσεις τους που δεν ωφελούν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Την πεποίθηση ότι με την κινητικότητα των υπαλλήλων θα αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων, τυφλών, αντισυνταγματικών και ανεφάρμοστων απολύσεων εξέφρασε στη συνέχεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Προσέρχομαι προκειμένου να παρουσιάσω τις βασικές αλλαγές για τη Διοίκηση, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και των δημοσίων αγαθών που διακυβεύονται», άνοιξε την ομιλία του ο κ. Μανιτάκης και αναφέρθηκε στους τρεις άξονες των αλλαγών, στη μετακίνηση υπαλλήλων, στη διαθεσιμότητα και στην πειθαρχική ευθύνη.

Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η μετακίνηση των υπαλλήλων θα προχωρήσει με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κινητικότητα προς το συμφέρον της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η έννοια του κρατικού υπαλλήλου διευρύνεται και ο κανόνας ότι ο δημόσιος υπάλληλος παραμένει αμετακίνητος στη θέση που διορίστηκε, διασπάται, είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνεται η μεγαλύτερη δυνατή πρόνοια για διαδικασίες αντικειμενικές (καταλληλότητα, οικογενειακή κατάσταση κλπ) για να προσθέσει ότι εν τέλει έτσι «μπορεί να αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων και τυφλών απολύσεων που είναι και ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές».

Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Μανιτάκης είπε ότι αφορά περιπτώσεις θέσεων που καταργούνται και στόχος είναι η άμεση μετάταξη των υπαλλήλων σε υπηρεσίες. Η διαθεσιμότητα υπάρχει και ρυθμίζεται στον υπαλληλικό κώδικα και αυτήν εφαρμόζουμε, είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι αφορά υπαλλήλους με θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσο δείγμα της έμπρακτης αναβάθμισης του θεσμού της κινητικότητας είναι ότι θα καταργηθεί ορισμένος αριθμός θέσεων υπαλλήλων ορισμένων κατηγοριών κλάδων και ειδικοτήτων και κρίνεται ότι το προσωπικό είναι πλεονάζων.

Ως προς την πειθαρχική ευθύνη, ο υπουργός εξήγησε ότι εντατικοποιείται η αυτοδίκαιη αργία και ότι με τις ρυθμίζεις που εφαρμόζονται (σ.σ. δεν θεσπίζονται νέα μέτρα) επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση υπαλλήλου μέχρι να κριθεί από τα δικαστήρια. Το κράτος δικαίου και οι ισχύουσες δικαιοκρατικές εγγυήσεις είναι εκεί για να προστατεύουν τον αδίκως διωκόμενο, είπε ο κ. Μανιτάκης υπενθυμίζοντας ότι η μονιμότητα δεν είναι προσωπικό υπαλληλικό προνόμιο αλλά μια εγγύηση για να εκπληρώνει τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα ο υπάλληλος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνον αριθμοί, αλλά μονόδρομος για έξοδο από την κρίση.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Από το 2010 μέχρι σήμερα, συνέχισε, ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών έχει μειωθεί κατά 25% και εξήγησε ότι αναζητείται κάθε δυνατή πηγή και εφαρμόζεται κάθε μέσο εξοικονόμησης πόρων, κατά τρόπο που θα περιορίσει τις δυσμενείς συνέπειες για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

«Η κρίση έχει περιορίσει τα υλικά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς όμως να περιορίσει τους διπλωματικούς χειρισμούς, καθώς διατηρούμε αλώβητο, τον σκληρό πυρήνα των εθνικών μας προτεραιοτήτων. Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να διολισθήσει σε εθνική αστάθεια. Και ο δρόμος αυτός είναι πολύ δύσκολος», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάκτηση τμήματος της χαμένης μας αξιοπιστίας, για να τονίσει ότι εξαρτάται από εμάς εάν θα πετύχουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα βυθιστούμε στη δίνη της Ιστορίας. «Ενάντια σε λαϊκιστικές και δημαγωγικές αντιλήψεις και υστεροβουλίες, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καλούμαστε να ψηφίσουμε “ναι” στο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας», πρόσθεσε.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να αυξηθεί το «επίδομα ειδικών συνθηκών» των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσω ειδικών πόρων που θα προκύψουν από την ίδια τη δραστηριότητά τους, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Απευθυνόμενος προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, ο υπουργός τούς ζήτησε να εκτελέσουν το καθήκον τους όπως πάντα με το συνήθη τρόπο που τους διακρίνει παρά τις σημαντικές μισθολογικές μειώσεις που υπέστησαν. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μόλις η οικονομική συγκυρία βελτιωθεί, αυτή η κυβέρνηση αλλά και όποια κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει τις παροχές προς τους ανθρώπους που φυλάσσουν την ασφάλεια της χώρας.

Ακόμα εξήγγειλε την κατάθεση νομοθετήματος με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνοντας ότι συνολικά ο χώρος αυτός παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία επιτρέπει την ευελιξία για μεγάλες τομές.

Σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι με τις εν εξελίξει πολιτικές έχει σαφώς αλλάξει η εικόνα στα κέντρα των πόλεων, έχουν φύγει από τη χώρα 12.215 παράνομοι μετανάστες, μηδενίστηκε η ροή από τον Έβρο και μειώθηκε σε ποσοστό 80% αυτή από τα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε, η χώρα μας δέχεται εξαιρετικά θετικές αναφορές από τους εταίρους της με πολύ ενθαρρυντική την τοποθέτηση της Επιτρόπου ότι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί από το 75% στο 95%.

Τέλος ανακοίνωσε ότι οι πόροι που θα διατεθούν στην Ελλάδα το 2014 για το επόμενο πρόγραμμα αυξάνουν σε 500 εκατ. ευρώ από 350 εκατ. του υπάρχοντος προγράμματος.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι με την ψηφοφορία της Τετάρτης και την υιοθέτηση των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων, η Ελλάδα εκπλήρωσε πλήρως, με το παραπάνω, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, τις υποχρεώσεις της.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο σημείο αυτό έστειλε δύο μηνύματα στην κυβέρνηση αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους. Από τον Πρωθυπουργό ζήτησε να παραμείνει ανυποχώρητος, επίμονος και σκληρός στη διαπραγμάτευση ενώ επανέλαβε την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά. Απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους, είπε ότι η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος για την Ελλάδα που θα προκαλέσει ντόμινο στην Ευρωζώνη. «Όποιος νομίζει ότι παίζει με τις αντοχές της Ελλάδας και του ελληνικού λαού κάνει λάθος. Τελικά παίζει με τις αντοχές του ίδιου του λαού του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο Eurogroup της άλλης εβδομάδας, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για την εκταμίευση των δόσεων του 2012, τη βιωσιμότητα του χρέους, την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και για αμφίσημες δηλώσεις του τύπου «η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ, αν είναι συνεπής».

Έπειτα από παρέμβαση του Γ. Λαφαζάνη, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται από μία μικροκομματική συγκυριακή οπτική γωνία ενώ αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως με τη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας καλεί τους επενδυτές να προσέξουν γιατί αν επενδύσουν στην Ελλάδα οι συμφωνίες θα ακυρωθούν.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αντιπαράθεση Π. Λαφαζάνη - Ευ. Βενιζέλου

Αντιπαράθεση Π. Λαφαζάνη - Ευ. Βενιζέλου

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, παρατήρησε πως «σε ορισμένα site καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση», απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας ο Μάκης Βορίδης. «Στη συνέντευξη ερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις; Και απαντά: Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Αρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση, δήλωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια».

Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2013 βάσει πολιτικών κριτηρίων καθώς είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας. Όπως υποστήριξε, η επόμενη μέρα της ψήφισης μέτρων και προϋπολογισμού θα καθορίσει το πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου οικονομικού προτύπου της χώρας και το παραγωγικό μοντέλο, πάνω στο οποίο θα στηρίζεται.

Όμως σήμερα περισσεύουν οι τακτικισμοί. Ποιος είναι περισσότερο έτοιμος να κυβερνήσει, ποιος εντοπίζει πιο συχνά πραξικοπήματα και χούντες, ποιος ανακαλύπτει καθημερινά συνταγματικές εκτροπές, ποιος θα κολλήσει εκβιαστικά μια δύσκολη διάταξη στο Μνημόνιο, ώστε να ψηφιστεί αβρόχοις ποσί και ποιος θα προστατέψει περισσότερα προκλητικά κεκτημένα. Αυτή είναι η κυρίαρχη εικόνα του Κοινοβουλίου, με πρωταγωνιστές μάλιστα εκείνους, οι οποίοι κόπτονται για την εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια», τόνισε ο βουλευτής.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι κραυγές εναντίον των δανειστών, η επίκληση των γερμανικών αποζημιώσεων, η επινόηση πραξικοπημάτων και τα συνθήματα δεν απέφεραν παρά μεγαλύτερη ανυποληψία της πολιτικής και αδιέξοδα.

Παράλληλα έκανε λόγο για εθνικό σχεδιασμό και υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθεί ένα σχέδιο διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης καθώς και να εκσυγχρονιστεί η χώρα διαφορετικά, όπως είπε, η μάχη είναι χαμένη όσες δόσεις κι αν εξασφαλίσουμε.

Απευθυνόμενος τέλος προς τον υπουργό Οικονομικών σημείωσε πως οι στόχοι για την ανάπτυξη παραμένουν θολοί και η πρόοδος μηδενική ως ελάχιστη, κάνοντας αναφορά στην παραοικονομία, τη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. «Σας ρωτώ λοιπόν, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, ο προϋπολογισμός αυτός και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες συνιστούν αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επόμενη μέρα;», κατέληξε.

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την κοινωνία με αποτέλεσμα να αυτοαπομονώνεται, υποστήριξε σε παρέμβασή του ο Κώστας Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Το να κυβερνάτε με το φόβο, αντί να κυβερνάτε με την εμπιστοσύνη, έχει εκ των πραγμάτων ένα αποτέλεσμα: την αυτοαπομόνωση όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν αυτή την πολιτική και όσο πλησιάζει η χώρα στα μικρά ή τα μεγάλα αδιέξοδα, όσο η χώρα δέχεται εκβιασμούς χάρη στις χαραμάδες που εσείς έχετε ανοίξει, ως κυβέρνηση και ως αδύναμοι να αντιμετωπίσετε αυτούς τους εκβιασμούς, τόσο περισσότερο αυτή η απομόνωση των πολιτικών δυνάμεων θα είναι μεγαλύτερη», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εύχονται καμία καταστροφή, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί. Η χώρα για να διαπραγματευτεί, συνέχισε, θέλει όλες τις δυνάμεις, δεν θέλει διαχωρισμό τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί. «Οι πολίτες θα ήταν μαζί σας αν δεν τους τρομοκρατούσατε, είναι απέναντί σας γιατί τους τρομοκρατείτε», κατέληξε.

Οι δόσεις των δανείων συνοδεύονται με ατέλειωτα θανατηφόρα μέτρα για το λαό, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν μάθημα για τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ καλλιεργεί χίμαιρες και δημιουργεί αυταπάτες, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει την αγριότητα.

«Εμείς τον καλούμε σε ανυπακοή και απειθαρχία για να ανατρέψει αυτή τη πολιτική. Ο λαός δεν χρειάζεται καλύτερο διαπραγματευτή αλλά ριζική ανατροπή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με λαϊκή εξουσία», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.

Αισιόδοξος για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ο Γιούνκερ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα αναληφθεί δράση σύντομα σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Τα μέτρα αυτά «είναι πολύ εντυπωσιακά και βασικά συμμορφώνονται προς αυτά που αναμέναμε» είπε ο Γιούνκερ. «Η Ελλάδα εργάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν γρήγορα τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη δυσφορία του για το ότι η έκθεση της τρόικας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου οι υπουργοί να λάβουν απόφαση, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Υποσχέθηκε «ταχεία» δράση μόλις είναι διαθέσιμα «όλα τα στοιχεία» για να ληφθεί απόφαση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα