Βερολίνο: Εντυπωσιακά βήματα στην Ελλάδα

«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς»
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 13:08
UPD:15:00

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό βήμα… Ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων , στο οποίο περιλαμβάνονται πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Βερολίνου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εύσημα έδωσε η Γερμανία στην ελληνική κυβέρνηση για το πολιτικό θάρρος που επέδειξε ψηφίζοντας το νέο πακέτο λιτότητας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό βήμα… Ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνονται πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. [Οι μεταρρυθμίσεις αυτές] θα βοηθήσουν τους Έλληνες να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα και την εμπιστοσύνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Ζάιμπερτ.

«Ο δρόμος είναι μακρύς… αλλά η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει αποφασιστικότητα και θάρρος», τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στο νέο πακέτο λιτότητας με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αποδέσμευση της κρίσιμης δανειακής δόσης ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Aπό την πλευρά της εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όλες οι πλευρές γνωρίζουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα το θέματος», υπενθύμισε ωστόσο ότι «στη Γερμανία, πριν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος ή σε εκταμίευση δόσης, είναι απαραίτητη η έγκριση του κοινοβουλίου» και προσέθεσε: «Για αυτό και μια απόφαση την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί».

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της τρόικας, πρόσθεσε ότι αναμένονται σύντομα κάποια αποσπάσματά της, αλλά όχι το σύνολο της αξιολόγησης των δανειστών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα