ΟΔΔΗΧ: Αισιοδοξία για κάλυψη της έκδοσης των εντόκων

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 12:29
UPD:12:43

Την Τρίτη, ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει μηνιαία και τριμηνιαία ΕΓΔ, ύψους 2,125 δισ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ αντίστοιχα, για τη μετακύλιση των εκδόσεων που λήγουν.

Βέβαιη ότι θα καλυφθεί πλήρως η έκδοση μηνιαίων και τριμηνιαίων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, με σκοπό την αναχρηματοδότηση τίτλων ύψους 5 δισ. ευρώ που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου, φέρεται να είναι η κυβέρνηση.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα αναχρηματοδοτηθεί (η έκδοση), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε σήμερα στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Πρόσθεσε, δε, πως ο ΟΔΔΗΧ έχει συνεννοηθεί με την ΕΚΤ για το πλαφόν των εντόκων που είναι σε κυκλοφορία «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Την Τρίτη, ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει μηνιαία και τριμηνιαία ΕΓΔ, ύψους 2,125 δισ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ αντίστοιχα, για τη μετακύλιση των εκδόσεων που λήγουν. Θα αποδεχθεί επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 60% του δημοπρατούμενου ποσοού, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΟΔΔΗΧ, οι εκδόσεις ΕΓΔ που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 18 δισ. ευρώ, πάνω από τον στόχο των 12 δισ. ευρώ που ορίστηκε το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα