Αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2002 11:31
UPD:15:16

ΈΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη Σοφοκλέους, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται και στο ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ενώ οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι δέχονται έντονες πιέσεις. Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης, κυρίως τραπεζικοί.

Αναλυτικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,072% και βρίσκεται στις 2.139,26 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 4,41 εκατομμύρια ευρώ.

Με εξαίρεση το δείκτη βασικών μετάλλων, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,11%, οι υπόλοιποι κλαδικοί δείκτες κινούνται πτωτικά. Τις σημαντικότερες απώλειες (1,59%) καταγράφει ο τραπεζικός.

Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 2,20% και βρίσκεται στα 13,34 ευρώ. Η Standard & Poor's αναθεώρησε σε αρνητική από σταθερή την εκτίμησή της για την εν λόγω τράπεζα, ενώ επιβεβαίωσε την κατάταξη ΒΒΒ «συν» και Α2 για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα.

Η αναθεώρηση της εκτίμησης αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση στην κερδοφορία και την αποδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η S&P.

Η ανάλυση επισημαίνει το ενδεχόμενο προς τα κάτω αναθεώρησης της εκτίμησης εάν η τράπεζα δεν βελτιώσει την απόδοσή της και δεν σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της βάση.

Σημαντικές απώλειες (4,56%) καταγράφει επίσης η μετοχή της Τράπεζας Αττικής.

Ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών υποχωρεί κατά 1,23% και βρίσκεται στις 991,35 μονάδες. Τη μεγαλύτερη πτώση (2,34%) σημειώνει η μετοχή της Panafon. Οι μετοχές της Cosmote και του ΟΤΕ υποχωρούν κατά 1,41% και 0,76% αντιστοίχως.

Από τις 221 μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια, 21 σημειώνουν άνοδο, 173 υποχωρούν και 27 παραμένουν αμετάβλητες.

Τον υψηλότερο τζίρο σημειώνουν οι μετοχές: Εμπορική, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΤΕ και Alpha Bank. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα