Βράβευση της Intracom σε διεθνή έκθεση

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2002 11:32

Στη διεθνή έκθεση Laval Virtual (http://www.laval-virtual.org) στη Γαλλία (19-21 Ιουνίου 2002), που αποτελεί την σημαντικότερη εκδήλωση παγκοσμίως στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, συμμετείχε η Intracom.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιρειών, πανεπιστημίων, ινστιτούτων και πολιτικών Φορέων, με επικεφαλής την Intracom, παρουσίασε το Information Society Technologies (IST) έργο ARCHEOGUIDE (http://archeoguide.intranet.gr), που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη συστήματος με τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας (mixed reality) για υποστήριξη νέων τρόπων περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός Laval Virtual Awards 2002 (http://www.laval-virtual.org/html/english/en-tlv2002-palmares.html). Στην Ιntracom απενεμήθη το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής σαν το καλύτερο και πιο πρωτοποριακό έργο σε όλες τις κατηγορίες, για το οποίο διαγωνίστηκαν όλοι οι νικητές των δέκα κατηγοριών και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Επιστημονικών και Εκπαιδευτικών εφαρμογών (μία από τις δέκα κατηγορίες του διαγωνισμού).

Η επιλογή των νικητών, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έγινε ανάμεσα σε περισσότερους από 30 φιναλίστ από την Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ασία κλπ..



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα