Στα 8,44 ευρώ η τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2002 12:19

Κατά 5,5 φορές καλύφθηκε η διεθνής προσφορά στην τιμή διάθεσης του ΟΠΑΠ ΑΕ και κατά 1,7 φορές η δημόσια εγγραφή στο εσωτερικό, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ολοκλήρωσης της συνδυασμένης προσφοράς μετοχών της ΟΠΑΠ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Πολιτισμού κκ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Ακης Τσοχατζόπουλος και Ευαγ. Βενιζέλος, η τελική τιμή διάθεσης ανά μετοχή της ΟΠΑΠ ΑΕ έφθασε τα 8,44 ευρώ.

Ειδικότερα:

-Η τελική τιμή διάθεσης ορίστηκε σε 8,44 ευρώ ανά μετοχή, εντός του δεσμευτικού εύρους τιμών από 8 έως 9 ευρώ ανά μετοχή.

-Η συνδυασμένη προσφορά (εκτός των μετοχών της ιδιωτικής τοποθέτησης στους υπαλλήλους της εταιρείας) υπερκαλύφθηκε κατά 3,8 φορές, στην τιμή διάθεσης.

-Η δημόσια εγγραφή χαρακτηρίστηκε απο υψηλή ζήτηση απο ιδιώτες επενδυτές, με την συμμετοχή περίπου 9.500 επενδυτών. Σε συνδυασμό με την ζήτηση απο Ελληνες θεσμικούς επενδυτές, η δημόσια εγγραφή υπερκαλύφθηκε κατά περίπου 1,7 φορές στην τιμή διάθεσης.

-Η ζήτηση απο διεθνείς επενδυτές ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η διεθνής προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 5,5 φορές στην τιμή διάθεσης.

-Βάσει της τελικής τιμής διάθεσης, η συνολική αξία των μετοχών που θα διατεθούν απο τους πωλητές μετόχους (το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΚΑ ΑΕ) θα ανέλθει σε 508,7 εκατ. ευρώ.

-Οι ιδιώτες επενδυτές που συμμετείχαν στην δημόσια εγγραφή δικαιούνται μια δωρεάν μετοχή (με ανώτατο όριο τις 200 μετοχές ανά επενδυτή) για κάθε δέκα μετοχές που απέκτησαν κατά την δημόσια εγγραφή και θα διακρατήσουν για διάστημα έξι μηνών.

-Οι μετοχές που διατέθηκαν κατά την συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να είναι στην διάθεση των επενδυτών προς διαπραγμάτευση την Πέμπτη, 18 Ιουλίου.

Γενικοί συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς είναι η EFG Eurobank Ergasias, η Alpha Finance και η Schroder Salomon Smith Barney.

H EFG Eurobank Ergasias και η Alpha Finance είναι Γενικοί Συντονιστές- Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Εγγραφής στην Ελλάδα και η Schroder Salomon Smith Barney είναι Γενικός Συντονιστής-Κύριος Ανάδοχος της Διεθνούς Προσφοράς. H Alpha Finance και η EFG Telesis Finance είναι Σύμβουλοι Εκδοσης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα