Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2002 12:45

Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει οι περισσότερες δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι τοποθετήσεις στους κλάδους των ασφαλειών και των φαρμακοβιομηχανιών δεν είναι ικανές να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.203,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,49%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.505,5 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,22% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.112 μονάδες με απώλειες 0,45%.

Η μετοχή της Royal Dutch υποχωρεί κατά 2,07%. Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", ο ολλανδο-βρετανικός όμιλος Royal Dutch/Shell Group ενδέχεται να σημειώσει στην επόμενη εικοσαετία ζημίες ύψους 7,4 δισ. δολαρίων από συμφωνίες εμπορίας ενέργειας στις οποίες έχει προβεί.

Μεγαλύτερες απώλειες (6,51%) καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom γεγονός που αποδίδεται στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις διοικητικές ανακατατάξεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η γερμανική κυβέρνηση, που μετέχει με ποσοστό 43% στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, επιθυμεί την τοποθέτηση του διευθυντή της Deutsche Telekom, Γκερτ Τέντσερ, στο τιμόνι της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/15/231285.htm .

Στον αντίποδα, αξιόλογα κέρδη εξακολουθεί να καταγράφει η μετοχή του βρετανικού ασφαλιστικού ομίλου Aviva μετά την είδηση ότι η θυγατρική του στη Γαλλία CGU France βρίσκεται στα πρόθυρα συνεργασίας με τη Mederic.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα