Ισπανία: Δυσοίωνες προβλέψεις από τον κεντρικό τραπεζίτη

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 15:25
UPD:15:25

Σύμφωνα με το διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας Λουίς Μαρία Λίντε, δεν είναι σαφές αν τα έσοδα από τους φόρους εισοδήματος θα αντισταθμίσουν την πληρωμή των τόκων του χρέους και σημειώνει ότι η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 1,5% φέτος ενώ το ποσοστό της ανεργίας έχει εκτοξευθεί στο 25%.

Η Ισπανία ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους της για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Λουίς Μαρία Λίντε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί από τη χώρα να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 9,4% του ΑΕΠ που ήταν το 2011 στο 6,3% φέτος.

Ωστόσο, ο Λίντε δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει παρέκκλιση από τον στόχο που έχει θέσει η Μαδρίτη. Δεν είναι σαφές αν τα έσοδα από τους φόρους εισοδήματος θα αντισταθμίσουν την πληρωμή των τόκων του χρέους, λέει, εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αποδώσει καρπούς η πολιτική αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Επίσης, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγικότητα βελτιώνεται ή ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 1,5% φέτος ενώ το ποσοστό της ανεργίας έχει εκτοξευθεί στο 25%.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα