Ενισχύεται το ευρώ εν μέσω αισιοδοξίας για την Ελλάδα

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 11:46
UPD:12:07

Στα υψηλά 6,5 μηνών έναντι του γεν εκτινάχθηκε σήμερα το ευρώ, χάρη στην αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας και εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα. Το γεν δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία.

Στις 11.42 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,42% στα 106,3000 γεν. Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατέγραφε κέρδη της τάξης 0,19%, με την ισοτιμία να κυμαίνεται στα 1,2855 δολάρια.

Την Τετάρτη, οι επενδυτές προχώρησαν αρχικά σε ρευστοποιήσεις εν μέσω απογοήτευσης για την αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα. Σύντομα, όμως, το κλίμα αντιστράφηκε, όταν η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε αισιόδοξη για επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Το αμερικανικό δολάριο έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 3,9% έναντι του γεν στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται πιέσεις από τις προσδοκίες της αγοράς ότι η νέα ιαπωνική κυβέρνηση θα πιέσει την κεντρική τράπεζα να λάβει πρόσθετα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα