Πιθανή συμφωνία Σερβίας - ΔΝΤ την άνοιξη

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 13:05

Νέα τριετή συμφωνία ενδέχεται να υπογράψει η Σερβία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την άνοιξη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, Βλάικο Σένιτς.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει δέκα από τις δεκαπέντε προτάσεις που έχει λάβει από το ΔΝΤ, με τις διαφωνίες να εντοπίζονται κυρίως στα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Ο Σέρβος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφωνίες με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη μείωση των κονδυλίων προς τους δήμους και τις υπόλοιπες αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σένιτς ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ είχε αρχικά εκφράσει ανησυχίες για το νόμο που αφορά την Εθνική Τράπεζα Σερβίας, αλλά, όπως είπε, οι πρόσφατες αλλαγές εξάλειψαν τις αμφιβολίες που σχετίζονταν με τον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής της τράπεζας.

Από την πλευρά της, η αποστολή του ΔΝΤ που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σερβία, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τις σερβικές αρχές και σημειώνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Η αποστολή του ΔΝΤ χαιρετίζει, επίσης, ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί τονίζοντας, ωστόσο, πως υπάρχει χώρος για βελτιώσεις στον προϋπολογισμό του 2013.

Πηγή:ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα