Ντράγκι: Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 13:13
UPD:13:19

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης έχει ξεκινήσει στην Ευρωζώνη, χάρη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που έχει εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εκτιμά ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.

«Δεδομένου ότι η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης σχετίζεται εν μέρει με την ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις αγορές ότι είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα όπως και όταν απαιτηθεί», δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο του τραπεζικού συνεδρίου European Banking Congress στη Φρανκφούρτη.

Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε, επίσης, ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να εποπτεύει το σύνολο των τραπεζών της Ευρωζώνης, ενώ στο εποπτικό σύστημα θα πρέπει να εντάσσονται, εάν το επιθυμούν, και οι τράπεζες των κρατών της Ε.Ε. που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη.

«Για να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα, το Εποπτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκεί έλεγχο σε όλες τις τράπεζες των κρατών μελών», ανέφερε. «Επίσης, όλα τα κράτη μέλη, ακόμη και αυτά που δεν συμμετέχουν στο ευρώ, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εποπτεύονται από τον ενιαίο εποπτικό φορέα.»

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα