Νέος κεντρικός τραπεζίτης στη Βρετανία

Ο Μαρκ Κάρνεϊ στα ηνία της BoE
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 10:03
UPD:10:03

Ο Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος θα διαδεχθεί στο τιμόνι της βρετανικής κεντρικής τράπεζας τον Μέρβιν Κινγκ, έχει πιστωθεί την επιτυχή επίβλεψη ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Καναδά, ενώ συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «γεράκια» της νομισματικής πολιτικής, που δίνουν έμφαση στη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Τον κεντρικό τραπεζίτη του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, επέλεξε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) η βρετανική κυβέρνηση, εκπλήσσοντας ευχάριστα τις αγορές χθες, όπως φάνηκε από την ενίσχυση της βρετανικής στερλίνας έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του δολαρίου Καναδά.

Ο Κάρνεϊ, ο οποίος θα διαδεχθεί στο τιμόνι της βρετανικής κεντρικής τράπεζας τον Μέρβιν Κινγκ, έχει πιστωθεί την επιτυχή επίβλεψη ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Καναδά, ενώ συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «γεράκια» της νομισματικής πολιτικής, που δίνουν έμφαση στη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Η επιλογή του έρχεται κόντρα στην παράδοση, που θέλει τη βρετανική κυβέρνηση να διορίζει στη θέση καταξιωμένους βρετανούς τραπεζίτες.

REUTERS

Ο Κάρνεϊ θα παραμείνει στην Τράπεζα του Καναδά μέχρι και το Μάιο και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Τράπεζα της Αγγλίας τον Ιούλιο. Η θητεία του θα είναι πενταετής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα