Στη Λάμψα ο έλεγχος του «King George»

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 10:21
UPD:13:39

Προσύμφωνο μίσθωσης του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος υπέγραψε η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. με τη Eurobank Ergasias.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η διάρκεια μίσθωσης θα είναι 10 έτη με δικαίωμα παράτασης αυτής για άλλες δύο 5ετίες. Το οριστικό συμβόλαιο θα υπογραφεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.

Η διαχείριση (management) του ξενοδοχείου θα ανατεθεί στον όμιλο Starwood, που επίσης διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το King George Palace υπό το νέο μισθωτή, θα διατηρήσει την ξενοδοχειακή του ταυτότητα.

«Η Λάμψα Α.Ε. με την κίνησή της αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στον Ελληνικό Τουρισμό και στον προορισμό Αθήνα σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα, με την ελπίδα ότι παρά τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης και την φθίνουσα εικόνα της Αθήνας στα διεθνή μέσα, η κατάσταση δεν μπορεί παρά να αναστραφεί. Η Εταιρεία θα προβεί άμεσα σε επενδύσεις αναβάθμισης του Ξενοδοχείου, ώστε να δημιουργήσει ένα ακόμη διεθνώς επώνυμο (branded) και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, όπως αυτό του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», η σύμβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι στο τέλος του μίσθωσης η Λάμψα θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει ετήσιο ενοίκιο ύψους 700.000 ευρώ και ένα μικρό ποσοστό επί των κερδών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΛΑΜΨΑ



Σχολιασμένα