Αισιοδοξία Μπους για την αμερικανική οικονομία

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 20:35

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ομοσπονδιακής οικονομίας εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ενώ τόνισε ότι συνδυάζονται σήμερα όλα τα βασικά οικονομικά δεδομένα, ώστε να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία.

«Είναι πολύ σημαντικό για τον αμερικανικό λαό να συνειδητοποιήσει ότι τα βασικά δεδομένα για οικονομική ευρωστία είναι παρόντα, δηλαδή τα χαμηλά επιτόκια, η ορθή νομισματική πολιτική, η αυξημένη παραγωγικότητα και τελικά η ανάπτυξη της οικονομίας κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο», επισήμανε ο πρόεδρος Μπους.

«Οπως όμως υπογραμμίστηκε μόλις χθες απο τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, Αλαν Γκρίνσπαν, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να περάσουμε από την απληστία στην υπευθυνότητα».

Ας σημειωθεί ότι οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρουσίασαν σήμερα μια μέτρια ανάκαμψη, ύστερα από πτωτική πορεία μιας ολόκληρης εβδομάδας, εξαιτίας των επενδυτικών ανησυχιών για τα λογιστικά σκάνδαλα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα