Σάνυο Ελλάς: Συρρίκνωση ζημιών στον όμιλο

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 10:49
UPD:10:49

Στα 10,3 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκαν οι ενοποιημένες μετά φόρων ζημιές του Ομίλου Σάνυο Ελλάς κατά το εννεάμηνο του 2012, από 67 εκατ. ευρώ που ήταν το εννεάμηνο του 2011.

Οι ενοποιημένες ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών - επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,6 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2011.

Η Σάνυο Ελλάς διευκρινίζει ότι το αποτέλεσμα του εννεαμήνου του 2012 περιλαμβάνει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ που αφορά απομείωση αξίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων από διακοπείσες δραστηριότητες (για την θυγατρική ARCADIA ABEE) χωρίς το οποίο τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών - επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων θα διαμορφώνονταν σε 0,9 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, η Σάνυο Ελλάς εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 61,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 7,6 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011.

Στόχος της εταιρείας για το 2012 είναι η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού και η ενίσχυση της ρευστότητάς της μέσω ρευστοποιήσεων συμμετοχών και ακινήτων.

Όσον αφορά στις υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες εμφανίζονται στις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις του Ομίλου με 30/9/2012, η Διοίκηση του Ομίλου βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των συζητήσεων με την Τράπεζα Πειραιώς και την EFG Eurobank για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανείων του Ομίλου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2012.

Για το μεγαλύτερο μέρος των δανείων έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και έχουν υπογραφεί τροποποιητικές συμβάσεις (υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις της εταιρείας προς το ΧΑ) ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμεί η τυπική ολοκλήρωση των συμφωνιών.

Σχετικά με την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο ΧΑ, η εταιρεία δηλώνει ότι ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν θα είναι σε θέση να επαναδημοσιεύσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2011, πριν ολοκληρωθούν τυπικά όλες οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, όρο που έχει θέσει ο νόμιμος ελεγκτής της εταιρείας κατά την 31/12/2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα