Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 11:14

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν αναμονή της ανακοίνωσης των λεπτομερειών του προγράμματος επαναγοράς χρέους εντός των επόμενων ημερών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους ελληνικών τραπεζών για να συζητήσουν το θέμα.

«Οι τράπεζες έχουν απωλέσει περίπου 20% σε τρεις συνεδριάσεις και δεν αποκλείουμε θετική πορεία σήμερα. Ωστόσο, δεδομένου του ρίσκου για την επαναγορά, το κλίμα αναμένεται να παραμείνει αρνητικό σε αυτή τη φάση», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:12), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,15% στις 832,20 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,98 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με αιχμή τους κλάδους Τραπεζών (+4,8%) και Εμπορίου (+2,5%).

Στον 20άρη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Alpha Bank (+7,8%), Τράπεζα Κύπρου (+6,1%), Τράπεζα Πειραιώς (+5,2%) και Eurobank (+4,9%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα