ΔΕΗ: Συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα υδροηλεκτρικά στην ΠΓΔΜ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 15:19

Η ΔΕΗ και η Balkan Energy Group της ΠΓΔΜ είναι οι μοναδικές, μέχρι στιγμής, εταιρείες που προμηθεύτηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την κατασκευή των υδροηλεκτρικών εργοστασίων Τσέμπρεν και Γκάλιστε, στον ποταμό Τσρνα της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, το οποίο προκήρυξε τον διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαδικασία για όσες εταιρείες επιθυμούν να λάβουν τα τεύχη του διαγωνισμού, προσθέτοντας πως αν υπάρξουν και άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες τότε μπορεί να δοθεί χρονική παράταση.

Πρόκειται για τον έβδομο διαγωνισμό που προκηρύσσεται για την κατασκευή των υδροηλεκτρικών αυτών εργοστασίων. Οι προηγούμενοι έξι είχαν κηρυχθεί άγονοι.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τροποποίησε τους όρους στον διαγωνισμό ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από περισσότερες εταιρείες. Ο επενδυτής που θα επιλεγεί θα πρέπει να προσφέρει στην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της ΠΓΔΜ, ELEM, ποσοστό τουλάχιστον 39% των μετοχών του έργου.

Στον τελευταίο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου είχαν υποβάλει προσφορές η ΔΕΗ και η κινεζική κοινοπραξία CWE&CTGPC. Ωστόσο, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, καθώς η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έκρινε ότι οι δύο υποβληθείσες προσφορές δεν ανταποκρίνονταν στα συμφέροντα του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα