Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 11:03

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της βρετανικής εταιρείας ημιαγωγών ARM Holdings STMicroelectronics καθώς και ενδείξεις ότι επίκειται ανοδικό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,54% και έχει φθάσει τις 3.955,4 μονάδες. Ο εν λόγω δείκτης έκλεισε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 2,26% και έχει διαμορφωθεί στις 3.220,92, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX έχει φθάσει τις 3.791 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 2,70%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών.

Η μετοχή της ARM Holdings ενισχύεται κατά 7,6%. Αξιόλογα κέρδη (3,03%) καταγράφει και η μετοχή της γαλλο-ιταλικής ομοειδούς εταιρείας STMicroelectronics.

Από τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης ξεχωρίζει η μετοχή της Vivendi Universal, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 4,45%.

Ανοδο (2,02%) σημειώνει και η μετοχή του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, καθώς οι ζημίες που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 ήταν αναμενόμενες και εντός των προβλέψεων της αγοράς.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca εν μέσω ανησυχιών ότι θα καθυστερήσει η κυκλοφορία του σκευάσματος Crestor στην αμερικανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα