Ανακάμπτει το δολάριο

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 11:37
UPD:11:49

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα έξι μηνών σημείωσε κατά τις πρωινές συναλλαγές το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε ενδείξεις ότι επίκειται ανοδικό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη και στις φήμες περί επαναπατρισμού αμερικανικών κεφαλαίων.

«Η αναμενόμενη ανάκαμψη των αμερικανικών χρηματιστηρίων ευνοεί το δολάριο», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Χανς Ρέντεκερ, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται παράλληλα από τις φήμες περί επικείμενης παρέμβασης των ιαπωνικών νομισματικών αρχών για να σταματήσει την ανατίμηση του γιεν.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Μασαγιούρο Σιοκάβα δήλωσε πως οι αρχές είναι έτοιμες να παρέμβουν στις αγορές οποιαδήποτε στιγμή το θεωρήσουν αναγκαίο με σκοπό να ομαλοποιήσουν την κατάσταση και να μειώσουν τον αντίκτυπο που έχει το ισχυρό εθνικό νόμισμα στις εξαγωγές της χώρας - την κινητήρια δύναμη πίσω από την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη.

Θετικά επηρεάζει το δολάριο και η εκτίμηση ότι οι επενδυτές ενδεχομένως να επιδιώξουν τοποθετήσεις σε αμερικανικά ομόλογα παρά σε χρηματιστηριακές επενδύσεις.

Στις 11:30' ώρα Ελλάδος, στην αγορά του Λονδίνου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος είχε διαμορφωθεί στα 99,10 σεντς έναντι 1,0090 δολ. αργά χθες το βράδυ. Την ίδια ώρα, το δολάριο αγόραζε 117,45 γιεν έναντι 116,28 γιεν αργά το βράδυ της Δευτέρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα