Bαρύ το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2002 16:26
UPD:16:27

Στις 3.280 μονάδες έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα ο δείκτης Xetra DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχοντας διαμορφωθεί στις 3.280 μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του εν λόγω δείκτη από τις 11 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Η μετοχή της Siemens σημειώνει πτώση κατά 8,5% μετά τη σημερινή εκτίμηση της διοίκησης ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο θα παρουσιάσουν μείωση.

Η περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οφείλεται στις ενδείξεις ότι επίκειται σημαντική πτώση των μετοχών κατά το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, όπως διαφαίνεται από την πορεία των προθεσμιακών τιμών επί των δεικτών Dow Jones και Νasdaq.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.663,8 μονάδες μειωμένος κατά 5,03% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.937 μονάδες με απώλειες 4,31%.

Ολοι ανεξαιρέτως οι κλάδοι δέχονται ισχυρότατες πιέσεις. Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφουν οι ασφάλειες, οι τράπεζες και οι φαρμακοβιομηχανίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών Aegon και Axa υποχωρούν κατά 17% και 15% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα