Aπώλειες και σήμερα στη Wall Street

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2002 17:00
UPD:17:04

ΠΤΩΣΗ για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Lucent Technologies http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/24/233317.htm , σε συνδυασμό με τις έντονες ανησυχίες που προκαλούν τα λογιστικά και επιχειρηματικά σκάνδαλα προβάλλονται ως οι κύριες αιτίες για τις μαζικές ρευστοποιήσεις που εκδηλώνονται καθημερινά.

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η είδηση ότι η J.P. Morgan Chase και η Citigroup εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Enron, καθώς και η σύλληψη πρώην στελεχών της εταιρείας Adelphia Communications.

H έκτη μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακών δικτύων στις ΗΠΑ κατέθεσε τον περασμένο μήνα αίτηση για να τεθεί υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης την ίδια στιγμή που οι λογιστικές της πρακτικές βρίσκονται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών και λογιστικών αρχών της χώρας.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 7.596 μονάδες μειωμένος κατά 1,37% και ο Nasdaq στις 1.201 μονάδες μειωμένος κατά 2,20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα