Ικανοποίηση Κ. Χατζηδάκη για τη στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου από την ΕΤΕπ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 15:54

«Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως με’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Σημαντική απόφαση» για το ελληνικό εμπόριο και τους εξαγωγείς χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου, που ανακοίνωσε η ΕΤΕπ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2265138 .

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το πρόγραμμα της ΕΤΕπ έρχεται να δώσει μια «ουσιαστική απάντηση» στο πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών που έθετε πολλά εμπόδια τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές.

Σημείωσε μάλιστα ότι επειδή τα κεφάλαια είναι ανακυκλούμενα η συνολική ωφέλεια σε ετήσια βάση ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

«Δε θέλω να πω ότι αυτομάτως μ’ αυτή την απόφαση θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα. Αλλά αν συνδυαστούν μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, είναι σαφές ότι το κλίμα βελτιώνεται σταδιακά», πρόσθεσε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα